Om oss

Lär dig mer om vår förening och ta del av vårt arbete här.

Varmt välkommen till oss i Mark. Vår lokalförening bildades 1978 av Åke Björk och är en del av Reumatikerförbundet. Vi är en aktiv förening med många trevliga aktiviteter ex. vatten- och sittgympa, bingokvällar, utflykter, medlemsträffar med föreläsningar eller underhållning.

Här finns gemenskap och kunskap! Hos oss är det alltid något på gång.

Just nu har föreningen drygt 300 medlemmar men vi vill gärna bli fler. Hör av dig till någon i styrelsen om du har frågor om föreningen eller vill bli medlem.

Vår förening finns till för stöd och hjälp för dig som lever med reumatisksjukdom men även för dig som anhörig eller du som vill vara med som stödmedlem. Alla medlemmar är välkomna att delta på våra aktiviteter. För att se vad som är på gång, kolla i vårt ”Program 2024”, följ oss på Facebook och Markbladets ”Föreningskalender”.

Medlemsträffar har vi oftast i ”Cafeterian” Kinnaström, Mor Kerstins väg 13 Kinna. Där umgås vi och har trevligt samt lyssnar på någon föreläsare eller underhållare. Du bjuds alltid på kvällsfika.

Välkomna!

Reumatikerföreningen Mark finns till för att ge stöd och råd i vardagen för dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen. Vi är en del av Reumatikerförbundet, med nära 47000 medlemmar och cirka 170 föreningar. 

Syftet med föreningen är att öka kunskapen om de reumatiska sjukdomarna och bidra till att människor med dessa sjukdomar får ett bra liv. Detta gör vi genom att träffas under trevliga former, lyssna på föreläsningar, delta i hälsofrämjande aktiviteter som vattengympa, boule mm, utbyta erfarenheter och ha roligt tillsammans.

Vi är många som kan stötta varandra, och hjälpa till att göra livet bättre och roligare. Tillsammans är vi starka! Vad ger ett medlemskap? Förutom gemenskapen, tillgång till aktiviteter och information om nya forskningsrön och annat kring din sjukdom får du som medlem vår omtyckta medlemstidning Reumatikervärlden.

Vårt mål är att alla reumatiker är fullt delaktiga och jämlika i samhället.

Vårt omväxlande program ger dig möjlighet att träffa trevliga människor, lära dig nya saker, uppleva omväxlande aktiviteter. Vi har många aktiviteter varje månad.

Som medlem träffar du personer med olika reumatiska sjukdomar som:

  • får information
  • byter erfarenheter
  • får tips
  • har roligt tillsammans
  • olika hälsofrämjande aktiviteter såsom, vattengympa, spa, yoga osv

Vill du bli medlem klicka här

Vart går medlemsavgiften? 

Föreningarna får tillbaka 100:-,

Distriktet får 50:-

Förbundet får 100:-

Av de 100:- som förbundet får används ca 60 % till medlemstidningen. Resten används till arbetet med kunskapsspridning, påverkan och stöd.

Att vara medlem i Reumatikerförbundet kostar 250 kronor/år. Du kan också välja att betala per månad, och då är kostnaden 21 kr/månad (om du betalar med autogiro).

Om ni är fler i ert hushåll har vi familjemedlemskap med lite rabatterat pris:

Om ni är två personer kostar det 350 kr för er båda (29 kr/månad via autogiro)

Om ni är tre personer eller fler kostar det 400 kr (34 kr/månad via autogiro)

Betald medlemsavgift öppnar upp för aktiviteter

För att kunna delta i föreningsaktiviteter behöver din medlemsavgift vara betald. Det kan till exempel vara en förutsättning för att du ska kunna delta i en bassängträning som föreningen anordnar eller andra aktiviteter så som föreläsningar, resor eller andra evenemang.

Unga Reumatiker

Om du är upp till 30 år och blir medlem i Reumatikerförbundet kan du samtidigt välja att bli medlem i Unga Reumatiker. Det kostar inget extra!

Du kan bli medlem i Unga Reumatiker även om du redan är familjemedlem. Ring eller mejla oss så ordnar vi det.

Telefon: 08 505 805 00 eller [email protected]